Här följer lite information om mig:

 

-       1979 flyttade min fru, 4-åriga dotter och jag till Innsbruck, Österrike på eget bevåg. Efter två olika jobb började jag 1981 som Exportchef på en Österrikisk firma som tillverkade bl.a. olika typer av kopplingsplintar till belysnings-, vitvaru- och hushållsapparatindustrin. Jag byggde upp deras export på 8.5 år att omfatta försäljning till direktkunder och distributörer/agenter i Europa, Asien, Australien och Mellan Östern.

 

-       1990 flyttade familjen, nu utökad med en då 9-årig son, till Melbourne, Australien där jag blev Exportchef för den största tillverkaren (800 anställda) i Asien av belysningskomponenter (transformatorer, kopplingsdon, tändare m.m.). Jag hade fullt ansvar att bygga upp försäljningen och marknadsföringen till direktkunder och finna lämpliga distributörer och agenter i Kina, Taiwan, Sydkorea, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand, Filippinerna, Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Mellan Östern och Nordafrika.

 

-       1996 blev jag befordrad till General Manager, Sales & Marketing. Företaget ingick nu i en stor internationell grupp – Zumtobel AG i Österrike, vilken är en av top 20 på börsen i Wien. Ägaren, VD'n och jag var med i en Executive committe där vi hade regelbundna möten med vår Österrikiska partner för att diskutera och bestämma olika typer av strategier för försäljning, marketing, produktion, inköp m.m. Jag ökade exportförsäljningen med över 300% under mina år där.

 

-       2001 startade jag upp det Australienska företagets dotterbolag med varulager i Jebel Ali Free Zone, Dubai – Förenade Arab Emiraten som Managing Director. Jag var även delägare i detta bolag. Min fru och jag bosatte oss i Dubai. Min uppgift var att öka försäljningsaktiviteterna i Mellan Östern och Nordafrika (MENA regionen) genom att bygga upp ett distributionsnätverk och fler direktkunder. Vi var även agenter för ett antal världsledande firmor, vilkas produkter var komplimenterande till våra egna. Uppnådde en egenförsäljning på EUR10Mio och totalt för gruppen EUR30Mio.

 

-       2008 sålde jag min andel och slutade. Blev verksam som Commercial Director fram till Dec 2012 i en LLC firma i Dubai där vår son var VD och vi båda två var delägare ihop med två Engelsmän och en lokal Emirat fram till Dec 2013, då vår lokala partner tog över firman. Firman är en system integrator/provider inom energibesparande belysningskontroll och Home Automation. Vi arbetar med konsulter, entreprenörer, hotel och (stora) villa ägare.

 

-       2012 flyttar jag tillbaka till Sverige (har hunnit bli 58 år) och startar en konsultverksamhet för att bistå svenska näringslivet med min expertis och erfarenhet inom globalisering.

 

-     Mars 2013 blev jag utnämnd som Sydsvenska Handelskammarens officiella samarbetspartner för Mellan Östern där jag gör seminarier och inlägg i Internationella Nyhetsbrevet om de stora affärsmöjligheterna för svenska företag i regionen.

 

-     Deltar regelbundet i Connect Väst Språngbräda och Accelerator program som panel medlem.

 

-     Upphandlad som konsult i Region Hallands Timbanken projekt 2014-2016

      Affärsområde 5: Produkter och Tjänster = Internationalisering, Export, Import, Patent.

 

-     Utnämnd som Mentor hos ALMI Företagspartner Halland AB i Mars 2014.

 

-     Februari 2015 samarbetsavtal med Halmstads Näringsliv i deras etableringsarbete.

 

-     April 2016 upphandlad som extern konsult till ALMI Företagspartner Halland AB. 

 

-     Upphandlad som konsult i Region Hallands Timbanken projekt 2017-2020

 

      Affärsområde 3: Sälj och Marknad, Varumärke

 

      Affärsområde 5: Produkt- och Tjänsteutveckling, Import/Export, Internationalisering

 

Jag brinner för Internationell försäljning, Marknadsföring, Import, Produkt- och Affärsutveckling/strategi. Erbjuder även tillfällig tjänst hos företag och styrelseuppdrag.